HÁROM BRÓKERBOTRÁNY UTÁN VÉGÜLIS MI A BIZTONSÁGOS BEFEKTETÉS?

A legtöbb megtakarítót, befektetőt sokkalta a három méretes csalási ügy, melyek óriási befektetői pénzeket nyeltek el. Mindenki aggódik, teljes joggal szeretnék tudni, ezentúl mi tekinthető biztonságos befektetésnek, és mit kell nagy ívben elkerülni?

A címben feltett kérdésre ad választ Fellegi Tamás a 2015. március 18-án megjelent cikkében. A szerző mindenki számára érthető módon összefoglalja az általunk ismert befektetési formák – állampapír, hazai tulajdon – kockázatait. Társaságunk részéről a leírtakat – melyeket minden szíves érdeklődő figyelmébe ajánlok – az alábbiakkal szeretném kiegészíteni: NINCS ún. “halálbiztos” befektetési forma, csak enyhébb vagy magasabb kockázatú. A képlet egyszerű: minél kisebb a befektető által vállalt kockázat, annál kisebb a haszon is, amiben részesül. De a profit mértéke nem csak a kockázatvállalás mértékétől függ, hanem más tényezőktől is, pl. hogy hány kézen megy át a pénz. Ez ugyanaz, mint a kereskedelemből ismert lánckereskedelem. Az ún. befektetési háromszögből a Bankot kihagyva a pénz, mint áru, közvetlenül is eljuttatható a piacra, s ezáltal csökkennek a költségek, és növekszik a haszon. Óvatos körültekintéssel, odafigyeléssel, tanácsadó bevonásával igenis lehet viszonylag magas – akár évi 10%-os hozamot is elérő ill. meghaladó befektetési lehetőségeket találni. El szeretném oszlatni azt a köztudatban szereplő félreértést is, hogy az állampapír – bár alacsony hozamú – de biztonságos befektetés, mert visszafizetéséért az állam szavatol. Ez igaz békeidőben, de nem igaz  pl. háborús helyzetben – ilyenkor az állam beszünteti a kifizetést, mint azt már megtapasztalhattuk a történelem során. Mi tudunk Önnek relatíve biztonságos, ugyanakkor a banki kamatoknál magasabb hozamot biztosító befektetési lehetőségeket ajánlani. A friss ajánlatokért figyelje honlapunkat!    

HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

Kedves Látogató! Hozzászólását, véleményét, gondolatait ossza meg velünk! Szívesen vesszük, de mielőtt hozzászólása megjelenne, moderátor kollégáink átolvassa azt, meggyőződve arról, hogy a helyes, nyelvhasználati normák maximálisan betartásra kerültek  a hozzászólás írása során. A vulgáris, trágár, obszcén kifejezések nem megengedettek.

Eddigi hozzászólások száma: 0